بــنــات نـــايس ...مــجــلــس كــل فــتــاة عــربــيهـ
أهـــــــلا و ســهــلا بــكـِ
ن‘ـــورتــي آلم‘ــنتــدى آآلرج‘ــآآء التســج‘ــيل
او الدخ‘ــول اذا كنتِ ع‘ــضوهـ و نرج‘ــو ان نسـع‘ـد
بانضم‘ــآآمكـِ و مشــآآركــآآتكـِ و نتم‘ــنتـــــــى
أن تنضم‘ـي الى أسـرتنـآآ لو كنتِ فتاة
وادا كنت ولد نأسف فأن الموقع للبنات فقط
و الرج‘ــآآء الالتزام بالقوانين
و المنتدى بح‘ـآجتكـِ هناك العديد من الفاج‘ـئـآآت


[/size]
بــنــات نـــايس ...مــجــلــس كــل فــتــاة عــربــيهـ
أهـــــــلا و ســهــلا بــكـِ
ن‘ـــورتــي آلم‘ــنتــدى آآلرج‘ــآآء التســج‘ــيل
او الدخ‘ــول اذا كنتِ ع‘ــضوهـ و نرج‘ــو ان نسـع‘ـد
بانضم‘ــآآمكـِ و مشــآآركــآآتكـِ و نتم‘ــنتـــــــى
أن تنضم‘ـي الى أسـرتنـآآ لو كنتِ فتاة
وادا كنت ولد نأسف فأن الموقع للبنات فقط
و الرج‘ــآآء الالتزام بالقوانين
و المنتدى بح‘ـآجتكـِ هناك العديد من الفاج‘ـئـآآت


[/size]
بــنــات نـــايس ...مــجــلــس كــل فــتــاة عــربــيهـ
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


{اهـلا وسهـلا يآ زائر ْ~ نتمنًَُى آن تٍقضي معُنا اسعًد الأوقاُت..}ْ~
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

  اكلة شهية في فطور رمضان

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
hanane14
بنوتهـ مبتدئهـ
بنوتهـ مبتدئهـ
avatar


انثى
عــدد مســـاهمآآتــي : 40
عمـــري : 28
تآآآآآآآريخ تسجــيلي : 15/05/2010
علـــــم بلآآدـي :  اكلة شهية في فطور رمضان Female11
دعـــآإئــــ]]ــي :  اكلة شهية في فطور رمضان Ebmqwm10
سمـــعتــ]ــي : 5

 اكلة شهية في فطور رمضان Empty
مُساهمةموضوع: اكلة شهية في فطور رمضان    اكلة شهية في فطور رمضان I_icon_minitimeالأحد 29 أغسطس 2010, 20:53

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


المقادير

.

كوب لبن
كوب دقيق مليااان
رشة ملح
ملعقة صغيرة سكر
بيضه كبيرة
فانيليا
.

و نحطهم كلهم في الخلاط و نطرب

.

لو عايزة قرص الكريب يكون بالشيكولاته
يبقي ننقص من كوب الدقيق مقدار ملعقتين كبار و نستبدلهم بملعقتين كاكاو خام
.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

.

و المقادير ديه تعمل تقريبا من 6 ل7 اقراص بحجم وسط
.

بس انا في الكريب الحلو بحب اعمل اقراص صغيرة
شكلها بيكون اشيك
فكده هيطلع عدد اكتر
.
.

طبعا بنستخدم طاسة تيفال او اي طاسة مايلزقش فيها الاكل
.

و بعدين ندهنها زيت او سمن
(علي حسب الرغبة)
.

و نحط بالكبشة في نصف الطاسة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

و نوزع في باقي اطراف الطاسة بأننا نميل الطاسة في الاتجاهات الفاضية علشان تتملي
.

لما بنحط الكبشة بالخليط نراعي ان النار تكون هادية علشان نلحق نوزع الخليط في انحاء الطاسة بالتساوي
و بعدين نعلي
و نتابع
لما بيدأ القرص في الاحمرار من تحت
(طبعا هنعرف انه احمر بأننا نستخدم ملعقة او سكين و نرفع بيها طرف القرص شوي )
هو مش لازم يكون محمر اوي
يفضل يكون لونه بصلي كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

.

.

و لما يحمر من تحت نقلبه
بحيث الناحية المحمرة تكون من فوق
.

و نعمل نفس الفكرة
و لما يتلون من تحت
كده يكون خلاص استوي من الجانبين
نحطه في طبق مسطح
بس مانحطهمش فوق بعض و هو سخن علشان مايلزقش
.

.

و هكذا لحد ما تخلص كمية الخليط بتاعتنا
.

الحشو بأه ممكن احنا نبتكره
و ممكن نحشي فاواكه و عليها كريم شانتيه او كريم باتسري
.
.

هقول علي كام حشوة كده عجبتني
.

احلي حشوة عجبتني
.

حشوة البلح بالقرفة
.

نحط ملعقة كبيرة زبدة و لما تسخن نحط عليها تقريبا كوب بلح اسود مقشر و منزوع منه النوي
و عليهم 2 ل3 ملاعق سكر
(حسب الرغبة)
و نصف ملعقة صغيرة قرفة
و 3 ل4 ملاعق مكسرات مجروشة
(اختياري)
.

و نقلب مع بعض كويس
لحد ما يتكون لهم صوص
.

و يستخدم في الحشو
.

ممكن نحشي بالتفاح و الكمثري كمان
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

.

نفس طريقة البلح بس التفاح يكون اخضر اوي
علشان لما بيطري بيكون طعمه وحش
و القرفة برضه معاه بتدي طعم جميل
بس نراعي اننا نزود السكر علشان هنا التفاح اخضر مش مسكر زي البلح
.

.

ممكن الخوخ المعلب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

.

بنفس الطريقة برضه
بس هنا يستحسن من غير قرفة
ولا سكر خاااالص لانه اساسا مسكر
.

و نستخدم الشربات اللي معاه في العلبة كصوص
نحطه علي النار و نستني لما يغلي
و نكون مجهزين ملعقة كبيرة دقيق و نذوبها في شوية ماية
و لما الشربات يغلي ننزل عليه بخليط الدقيق و نقلب لحد قوامه ما يوصل للقوام المطلوب
.


طبعا ملعقة الدقيق ديه قصاد كوب شربات
.

و نراعي اننا لوزودنا كمية الشربات نزود كمية الدقيق
.

نفس طريقة الخوخ ديه نعملها مع اي فاكهه معلبة تانية
زي الاناناس مثلا
.

ممكن نجيب برطمان شيكولاته من السوبر ماركت
و نحشي بيه الكريب
و نرش فوقها بندق مجروش
(طبعا انسب مكسرات للشوكولاته هي البندق)
.

.

.

طبعا الكريب ممكن يتاكل كده وخلاص
.

ممكن بأه نعمله انواع صوص جميله
.

مثلا الصوص الابيض
"صوص الكريم تشيز"
.

ربع كيلو كريم تشيز
(بتكون في علبة زي ديه)

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
(بس ديه علبة قشطة احنا عايزين كريم تشيز)
نصف كوب كبير لبن

نصف كوب كبير سكر بودرة
ملعقتين كبار زبدة
فانيليا
.

و نحطهم كلهم في الخلاط
وبكده يكون جاهز


.

.

"صوص الكراميل"
بالبندق
.

كوب كبير و نصف سكر
نصف كوب كبير كريمة لباني
(فريش كريم بتاع جهينة)
نصف كوب كبير بندق مجروش
.

.

نحط السكر في طاسة علي النار لحد ما يسيح و نقلب لحد ما يوصل للبني الغامق
و بعدين ننزل عليه بالفريش كريم
و نقلب دقيقة و نحط البندق
و نقلب علي النار لحد التجانس التام و يكون قوامه زي الصوص
من 4 ل5 دقائق تقريبا
.
.

"صوص الشوكولاتة"
.
نصف كيلو لبن
ملعقة كبيرة مليااانه كاكاو
نصف كوب كبير سكر
(100 جم)
ملعقة كبيييرة زبدة لينة
150 جرام شيكولاتة دارك قطع
.
.
نحط اللبن و عليه السكر علي النار
و لما يغلي اللبن
نهدي النار شوي
و نحط قطع الشيكولاته الدارك و الكاكاو
و نفضل نقلب لحد ما الشيكولاته تسيح خااالص
و بعدين في الاخر نحط ملعقة الزبدة الكبيرة علشان التلميع
.
.
ممكن نعمل بعصير الفاكهة صوص

اي فاكهة
كوب من عصير الفاكة ديه
و عليها سكر علي حسب الذوق
و نحطه علي النار و لما يغلي العصير ننزل عليه بخليط الدقيق اللي قلنا عليه قبل كده
.


ممكن مانحشيش الكريب حاجة
و نعمله كريب سوزيت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

.

كوب سكر كبيرالا ربع
و ملعقتين كبار زبدة
نصف كوب عصير برتقال
.

نحط السكر في طاسة و نسيبه لحد ما يسيح و لما يبدأ يتلون نقلب لحد ما يصل للون البني
و بعدين نحط عليه الزبدة
و عصير البرتقال
.

و نقلب شوي لغاية ما يتجانسوا
.

و نجيب اقراص الكريب و نطبقها علي شكل مثلث
و نقلبها تقليبتين في الصوص اللي عملناه
.

و بيتقدم كده من غير اي اضافات
ممكن تزينيه بفستق مفروم
و بشر برتقال
.

و ممكن نستخدم الخليط ده كصوص برتقال عادي
.

.

.

.
هنا بأه انا حاطة اشكل تانية لتقديم الكريب علشان تلهمكوا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


بالهناء و الشفاء
و لا تنسوا الردود
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
جوهرة اصلية
مشرفهـ مجلس فنــــون الطبخ
مشرفهـ مجلس فنــــون الطبخ
جوهرة اصلية


انثى
عــدد مســـاهمآآتــي : 290
عمـــري : 41
تآآآآآآآريخ تسجــيلي : 18/08/2010
علـــــم بلآآدـي :  اكلة شهية في فطور رمضان Female31
دعـــآإئــــ]]ــي :  اكلة شهية في فطور رمضان Iwd6wl10
سمـــعتــ]ــي : 5

 اكلة شهية في فطور رمضان Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلة شهية في فطور رمضان    اكلة شهية في فطور رمضان I_icon_minitimeالأحد 29 أغسطس 2010, 22:17

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عطرالياسمين
مشرفهـ قسم العنآيه بالبشــرة والشــعر
مشرفهـ قسم العنآيه بالبشــرة والشــعر
عطرالياسمين


انثى
عــدد مســـاهمآآتــي : 137
عمـــري : 36
تآآآآآآآريخ تسجــيلي : 20/08/2010
علـــــم بلآآدـي :  اكلة شهية في فطور رمضان Female49
دعـــآإئــــ]]ــي :  اكلة شهية في فطور رمضان W38gxg10
سمـــعتــ]ــي : 5

 اكلة شهية في فطور رمضان Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلة شهية في فطور رمضان    اكلة شهية في فطور رمضان I_icon_minitimeالأربعاء 08 سبتمبر 2010, 22:07

يعطيك العآآفيه

مودتي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اكلة شهية في فطور رمضان
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
بــنــات نـــايس ...مــجــلــس كــل فــتــاة عــربــيهـ :: عــــالـــــم الـــــبنــــات :: •°• فــــنـــــون الــــطـــبـــخ•°•-
انتقل الى: