hanane14 بنوتهـ مبتدئهـ
عــدد مســـاهمآآتــي : 40 عمـــري : 28 تآآآآآآآريخ تسجــيلي : 15/05/2010 علـــــم بلآآدـي : دعـــآإئــــ]]ــي : سمـــعتــ]ــي : 5
| موضوع: اكلة شهية في فطور رمضان الأحد 29 أغسطس 2010, 20:53 | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] المقادير . كوب لبنكوب دقيق مليااانرشة ملحملعقة صغيرة سكر بيضه كبيرة فانيليا. و نحطهم كلهم في الخلاط و نطرب. لو عايزة قرص الكريب يكون بالشيكولاتهيبقي ننقص من كوب الدقيق مقدار ملعقتين كبار و نستبدلهم بملعقتين كاكاو خام.[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]. و المقادير ديه تعمل تقريبا من 6 ل7 اقراص بحجم وسط. بس انا في الكريب الحلو بحب اعمل اقراص صغيرةشكلها بيكون اشيكفكده هيطلع عدد اكتر. .طبعا بنستخدم طاسة تيفال او اي طاسة مايلزقش فيها الاكل. و بعدين ندهنها زيت او سمن (علي حسب الرغبة). و نحط بالكبشة في نصف الطاسة[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]و نوزع في باقي اطراف الطاسة بأننا نميل الطاسة في الاتجاهات الفاضية علشان تتملي.لما بنحط الكبشة بالخليط نراعي ان النار تكون هادية علشان نلحق نوزع الخليط في انحاء الطاسة بالتساويو بعدين نعليو نتابع لما بيدأ القرص في الاحمرار من تحت(طبعا هنعرف انه احمر بأننا نستخدم ملعقة او سكين و نرفع بيها طرف القرص شوي )هو مش لازم يكون محمر اوييفضل يكون لونه بصلي كده[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]. .و لما يحمر من تحت نقلبه بحيث الناحية المحمرة تكون من فوق. و نعمل نفس الفكرة و لما يتلون من تحتكده يكون خلاص استوي من الجانبيننحطه في طبق مسطحبس مانحطهمش فوق بعض و هو سخن علشان مايلزقش. . و هكذا لحد ما تخلص كمية الخليط بتاعتنا. الحشو بأه ممكن احنا نبتكرهو ممكن نحشي فاواكه و عليها كريم شانتيه او كريم باتسري. .هقول علي كام حشوة كده عجبتني. احلي حشوة عجبتني.حشوة البلح بالقرفة. نحط ملعقة كبيرة زبدة و لما تسخن نحط عليها تقريبا كوب بلح اسود مقشر و منزوع منه النويو عليهم 2 ل3 ملاعق سكر(حسب الرغبة) و نصف ملعقة صغيرة قرفةو 3 ل4 ملاعق مكسرات مجروشة(اختياري). و نقلب مع بعض كويسلحد ما يتكون لهم صوص. و يستخدم في الحشو. ممكن نحشي بالتفاح و الكمثري كمان[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]. نفس طريقة البلح بس التفاح يكون اخضر اويعلشان لما بيطري بيكون طعمه وحشو القرفة برضه معاه بتدي طعم جميلبس نراعي اننا نزود السكر علشان هنا التفاح اخضر مش مسكر زي البلح. . ممكن الخوخ المعلب[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]. بنفس الطريقة برضهبس هنا يستحسن من غير قرفةولا سكر خاااالص لانه اساسا مسكر.و نستخدم الشربات اللي معاه في العلبة كصوصنحطه علي النار و نستني لما يغليو نكون مجهزين ملعقة كبيرة دقيق و نذوبها في شوية مايةو لما الشربات يغلي ننزل عليه بخليط الدقيق و نقلب لحد قوامه ما يوصل للقوام المطلوب. طبعا ملعقة الدقيق ديه قصاد كوب شربات.و نراعي اننا لوزودنا كمية الشربات نزود كمية الدقيق. نفس طريقة الخوخ ديه نعملها مع اي فاكهه معلبة تانيةزي الاناناس مثلا. ممكن نجيب برطمان شيكولاته من السوبر ماركتو نحشي بيه الكريبو نرش فوقها بندق مجروش(طبعا انسب مكسرات للشوكولاته هي البندق). . . طبعا الكريب ممكن يتاكل كده وخلاص. ممكن بأه نعمله انواع صوص جميله. مثلا الصوص الابيض"صوص الكريم تشيز". ربع كيلو كريم تشيز (بتكون في علبة زي ديه) [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط](بس ديه علبة قشطة احنا عايزين كريم تشيز) نصف كوب كبير لبننصف كوب كبير سكر بودرةملعقتين كبار زبدةفانيليا. و نحطهم كلهم في الخلاطوبكده يكون جاهز. . "صوص الكراميل"بالبندق. كوب كبير و نصف سكرنصف كوب كبير كريمة لباني(فريش كريم بتاع جهينة)نصف كوب كبير بندق مجروش. .نحط السكر في طاسة علي النار لحد ما يسيح و نقلب لحد ما يوصل للبني الغامقو بعدين ننزل عليه بالفريش كريمو نقلب دقيقة و نحط البندقو نقلب علي النار لحد التجانس التام و يكون قوامه زي الصوصمن 4 ل5 دقائق تقريبا. . "صوص الشوكولاتة" . نصف كيلو لبن ملعقة كبيرة مليااانه كاكاو نصف كوب كبير سكر (100 جم) ملعقة كبيييرة زبدة لينة 150 جرام شيكولاتة دارك قطع . . نحط اللبن و عليه السكر علي النار و لما يغلي اللبن نهدي النار شوي و نحط قطع الشيكولاته الدارك و الكاكاو و نفضل نقلب لحد ما الشيكولاته تسيح خااالص و بعدين في الاخر نحط ملعقة الزبدة الكبيرة علشان التلميع . . ممكن نعمل بعصير الفاكهة صوصاي فاكهةكوب من عصير الفاكة ديهو عليها سكر علي حسب الذوقو نحطه علي النار و لما يغلي العصير ننزل عليه بخليط الدقيق اللي قلنا عليه قبل كده. ممكن مانحشيش الكريب حاجةو نعمله كريب سوزيت[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]. كوب سكر كبيرالا ربعو ملعقتين كبار زبدةنصف كوب عصير برتقال. نحط السكر في طاسة و نسيبه لحد ما يسيح و لما يبدأ يتلون نقلب لحد ما يصل للون البنيو بعدين نحط عليه الزبدةو عصير البرتقال. و نقلب شوي لغاية ما يتجانسوا. و نجيب اقراص الكريب و نطبقها علي شكل مثلثو نقلبها تقليبتين في الصوص اللي عملناه. و بيتقدم كده من غير اي اضافاتممكن تزينيه بفستق مفرومو بشر برتقال. و ممكن نستخدم الخليط ده كصوص برتقال عادي. . . . هنا بأه انا حاطة اشكل تانية لتقديم الكريب علشان تلهمكوا[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط].[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط].[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط].[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]بالهناء و الشفاءو لا تنسوا الردود | |
|
جوهرة اصلية مشرفهـ مجلس فنــــون الطبخ
عــدد مســـاهمآآتــي : 290 عمـــري : 41 تآآآآآآآريخ تسجــيلي : 18/08/2010 علـــــم بلآآدـي : دعـــآإئــــ]]ــي : سمـــعتــ]ــي : 5
| موضوع: رد: اكلة شهية في فطور رمضان الأحد 29 أغسطس 2010, 22:17 | |
| | |
|
عطرالياسمين مشرفهـ قسم العنآيه بالبشــرة والشــعر
عــدد مســـاهمآآتــي : 137 عمـــري : 36 تآآآآآآآريخ تسجــيلي : 20/08/2010 علـــــم بلآآدـي : دعـــآإئــــ]]ــي : سمـــعتــ]ــي : 5
| موضوع: رد: اكلة شهية في فطور رمضان الأربعاء 08 سبتمبر 2010, 22:07 | |
| | |
|