جوهرة اصلية مشرفهـ مجلس فنــــون الطبخ
عــدد مســـاهمآآتــي : 290 عمـــري : 41 تآآآآآآآريخ تسجــيلي : 18/08/2010 علـــــم بلآآدـي : دعـــآإئــــ]]ــي : سمـــعتــ]ــي : 5
| موضوع: الممبار واااااااااااااااو السبت 04 ديسمبر 2010, 18:32 | |
| [size=21]الممبار ( العصبان ) [/size] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[size=21]- كيلو ممبار.[/size][size=21]- 3 بصلات.[/size] [size=21]- شبت مقطع صغير – بقدونس مقطع صغير - كزبرة خضراء مقطعة صغير.[/size] [size=21]- ملح - فلفل – كمون.[/size] [size=21]- 3 طماطم كبيرة.[/size] [size=21]- 3كوب ارز.[/size] [size=21]- شطة ( لو عوزاة حراق ).[/size] [size=21]- 2 ملعقة سمن .[/size] [size=21]اولا :طريقة تنظيف الممبار [/size] [size=21]- اول حاجة تشيلى الدهن بتاع الممبار و تغسلى الممبار جيدا و تقلبة على الوش التانى و بعدين حطية امامك فى الحوض و ابتدى اجردى فى الممبار بالسكينة كويس قوى بس اوعى يتقطع منك و بعدين خلى ماء الحنفية ينزل جواة كويس و اغسلية تانى كويس قوى ثم ضعي علية كمية مش قليلة من الملح و الخل و سيبية ساعة ثم اشطفيه لحد ما تلاقى كل المخاط اللى كان فية نزل روحى رشة رشة دقيق كمان وادعكية كويس و بعدين ارجعى اغسلية كويس كدة تبقى مطمنة انه نضف تماما و ابدئى بقى تقطعية بالمقاس اللى انتى عوزاة يعنى صغير او يبقى الصباع طويل.الحشوة ( خلطة المحشى العادى ) [/size] [size=21]نغسل الارز[/size] [size=21]نبشر البصل والطماطم و نحطهم على الشبت و البقدونس والكزبرة ونضيف لهم الارز والملح والفلفل والكمون والشطة ونقلبهم جيدا وبعدين نحط السمن[/size] [size=21]بالقمع- نحشي الممبار لثلثه بس بالخلطةو بعدين ندوس على الممبار بايدنا خفيف علشان توزعى الخلطة و عشان ما يبقاش الممبار مكبوس قوى[/size] [size=21]- فى حلة كبيرة نغلى ماء و نضع به ملح و نمسك كل قطعة ممبار و نزلها بالراحة فى الماءالمغلى نلاحظ انها تنكمش و تتقفل من الطرفين و يترك على النار حتى ينضج[/size] [size=21]- يصفي من ماء السلق و يحمر في الزيت[/size] [size=21]و بالهنا والشفاء [/size] | |
|
بنت الفتح مراقبهـ عآآمهـ مميزهـ
عــدد مســـاهمآآتــي : 2982 عمـــري : 28 الــموقــــع : فى ئلب يلى بيحبونى ترفـــيهــي : (•'.العز ف.'•) مزآآإأجـــــــي : رايئة تآآآآآآآريخ تسجــيلي : 21/06/2009 علـــــم بلآآدـي : المـــزآأإج : دعـــآإئــــ]]ــي : وســــآإمــــي : سمـــعتــ]ــي : 9
| موضوع: رد: الممبار واااااااااااااااو الأحد 05 ديسمبر 2010, 21:39 | |
| يعطيكى العافية على الطريقة | |
|
جوهرة اصلية مشرفهـ مجلس فنــــون الطبخ
عــدد مســـاهمآآتــي : 290 عمـــري : 41 تآآآآآآآريخ تسجــيلي : 18/08/2010 علـــــم بلآآدـي : دعـــآإئــــ]]ــي : سمـــعتــ]ــي : 5
| موضوع: رد: الممبار واااااااااااااااو الجمعة 10 ديسمبر 2010, 14:29 | |
| | |
|