جوهرة اصلية مشرفهـ مجلس فنــــون الطبخ
عــدد مســـاهمآآتــي : 290 عمـــري : 41 تآآآآآآآريخ تسجــيلي : 18/08/2010 علـــــم بلآآدـي : دعـــآإئــــ]]ــي : سمـــعتــ]ــي : 5
| موضوع: طاجن رز معمر السبت 04 ديسمبر 2010, 18:30 | |
| المطلوب توفره ذلك
طاجن فخار
لحم غنم عادى او بقر بتلو انا استخدمت غنم من لحم الاضحيه(اللحم نئ اؤكد ماهو مسلوق فتوشى والكل جربوها مش حتندموا ابدا)
ملح فلفل اسود قرفة مطحونة
رز مصرى حسب حجم الطاجن بحيث لا يتعدى ربع الطاجن طبعا قبل مايستوى تقيسى الكمية فى الطاجن وبعدين تبدأ تغسليه
ملعقتين طعام سمن او زبدة بلدى
علبة قشطة المراعى او ملعقتين قشطة بلدى
حليب مغلى الكمية حسب الحاجة
الطريقة
ادهنى الطاجن الفخار بالسمن قليل او بالزبدة او بالزيت اى شئ وفى ناس ماتدهنه اصلا لكن ادهنه لانى اضع اللحم فى القاع
اغسلى اللحم النئ ورصيه بقاع الطاجنطبعا بمصر الكل يسويه رز قليل فى القاع بعدين اللحم جربت اللحم فى القاع مرات عديدة وطلع روووعة
رشى رشة ملح وفلفل اسود وقرفة على اللحم
تاتى بالرز بعد غسله وتدعكينة بالقشطة وتضعيه فوق اللحم مباشرة
رشى قليل من الملح والفلفل والقرفة فوق الرز والحكمة فى كدا ان الرز يصبح له لون رائع غير ماتضعيهم على الحليب
اغلى الحليب على النار وضعى الملح حسب ذوقك وملعقة كبيرة سمن او زبد بلدى او تزيدى ان حبيتى وكمية الحليب يملأ لحافة الطاجن
يدخل الفرن الساخن نولع النار قبل بشوية حتى ياخذ وجه ذهبى ويتشرب الحليب الا قليل جدا من الحليب يعنى مايشرب تمام يكون فيه شويه
هدأى النار جدا وغطى الطاجن جيدا اما بالغطاء تبع الطاجن او بغطاء معدن او حتى بالقصدير
اتركيه بالفرن لمدة ساعة الى ساعة ونصف واختبرى نضج اللحم بالسكين بعد ساعة اغرسى السكين فى الطاجن للاسفل واختبرى نضج اللحم وزيدى حليب ان احتاج لكن ماراح يحتاج اذا اتبعتى نفس خطواتى
خرجى الطاجن من الفرن ولفيه مظبوط بقطعة قماش او محرمة جيدا واتركيه لمدة نصف ساعة طبعا خارج الفرن
بعدين اغرفيه فى طبق التقديم واستمتعى باحلى والذ رز معمر وصدقونى باللحم النئ غيررررررررررررر واللحم طلع طرى جداااااااااااا ويذوب بيدك وكمان الرز بيكون مثل الزبدة
وعملت طبعا بجانبه صينية البطاطس شويه على النار لو مستعجلة وبعدين كملى بالفرن
| |
|
بنوته ستايل بنوتهـ بارزهـ
عــدد مســـاهمآآتــي : 260 عمـــري : 30 تآآآآآآآريخ تسجــيلي : 13/12/2009 علـــــم بلآآدـي : المـــزآأإج : دعـــآإئــــ]]ــي : وســــآإمــــي : سمـــعتــ]ــي : 5
| موضوع: رد: طاجن رز معمر الإثنين 06 ديسمبر 2010, 19:49 | |
| مشكوره ابدعتي في طرحك لكي جزيل شكري يسلمو *_^ | |
|
بنت الفتح مراقبهـ عآآمهـ مميزهـ
عــدد مســـاهمآآتــي : 2982 عمـــري : 28 الــموقــــع : فى ئلب يلى بيحبونى ترفـــيهــي : (•'.العز ف.'•) مزآآإأجـــــــي : رايئة تآآآآآآآريخ تسجــيلي : 21/06/2009 علـــــم بلآآدـي : المـــزآأإج : دعـــآإئــــ]]ــي : وســــآإمــــي : سمـــعتــ]ــي : 9
| موضوع: رد: طاجن رز معمر الأربعاء 08 ديسمبر 2010, 17:58 | |
| ميرسى الك عزيزتى على الطريقة
فى انتظار جديدك يا عسووولة | |
|
جوهرة اصلية مشرفهـ مجلس فنــــون الطبخ
عــدد مســـاهمآآتــي : 290 عمـــري : 41 تآآآآآآآريخ تسجــيلي : 18/08/2010 علـــــم بلآآدـي : دعـــآإئــــ]]ــي : سمـــعتــ]ــي : 5
| موضوع: رد: طاجن رز معمر الجمعة 10 ديسمبر 2010, 14:30 | |
| | |
|
بنت الفتح مراقبهـ عآآمهـ مميزهـ
عــدد مســـاهمآآتــي : 2982 عمـــري : 28 الــموقــــع : فى ئلب يلى بيحبونى ترفـــيهــي : (•'.العز ف.'•) مزآآإأجـــــــي : رايئة تآآآآآآآريخ تسجــيلي : 21/06/2009 علـــــم بلآآدـي : المـــزآأإج : دعـــآإئــــ]]ــي : وســــآإمــــي : سمـــعتــ]ــي : 9
| موضوع: رد: طاجن رز معمر الثلاثاء 08 مارس 2011, 15:57 | |
| | |
|